fbpx

Kom friskere igennem vinteren

Vi kender alle følelsen af den uoverkommelige træthed, der kan ramme os i vintertiden. Denne vintertræthed kan opleves i forskellige grader, og nogle kan endda opleve at blive ramt af en vinterdepression.

Men uanset i hvilken grad man rammes, er der nogle få ting man selv kan gøre, for at blive friskere og gladere i vintertiden. Vi har samlet et par gode råd, som måske kan hjælpe dig!

Sundhedsstyrelsen anbefaler d vitamin

Meget af det D-vitamin vores kroppe optager, kommer fra solen. Dette gør det svært at optage samme mængde om vinteren, da solen kun er fremme få timer i løbet af dagen. D-vitamin bidrager til vores immunsystems normale funktion og derfor er det vigtigt, af få rigeligt om vinteren!

Man kan enten tage et tilskud i de kolde måneder, eller sørger for at spise fødevarer der indeholder massere af D-vitamin som fx fisk.

Sundhedsstyrelsen anbefaler at børn fra 0-4 år dagligt får et tilskud af D-vitamin, svarende til 10 µg (mikrogram). Det kunne fx være vores D-vitamin med mælkesyrebakterier. Med kun 6 dråber om dagen, lever produktet op til sundhedsstyrelsens anbefalinger.

Få pulsen op

Selvom motion godt kan virke uoverskueligt og endnu mere trættende, så kan det faktisk have den modsatte effekt. Regelmæssig motion, kan nemlig have en positiv indvirkning på dit humør, men også dit energiniveau.

Det behøver skam ikke at være hver dag! Find en rutine du er komfortabel med, og som passer ind i din hverdag. Det kan bare være et par gange om ugen, i 30 minutter.

Få nok søvn

Søvn er vigtigt og for lidt af det, kan påvirke vores humør negativt. Derfor kan det have en gavnlig effekt, at have en stabil døgnrytme og sørger for at få nok søvn.

Selvom det lyder dejligt at kunne sove længe i weekenderne, eller tage en lur om eftermiddagen når man kommer hjem, så kan dette faktisk have en negativ effekt på dit søvnmønster. Derfor kan det være bedre at stå op og gå i seng, nogenlunde samme tid hver dag, da det skaber en rutine. Derudover skal man også prøve at holde sig vågen i løbet af eftermiddagen, og først sove om aften – altså ingen middagslur!

Dagslys eller lysterapi

Det er begrænset hvor mange timer om dagen, man kan nyde dagslyset når vinteren for alvor kommer. Og solen oven i købet fremme i de timer, hvor de fleste er på arbejde eller i skole / studie. Derfor er det de færreste der har mulighed for, at nyde godt af dagslyset i hverdagen.

Hvis du har mulighed for dette, skal du bare suge alt det dagslys til dig du kan!

Men hvis du er en af dem, som ikke har mulighed for at komme udendørs i de timer, så er der en anden løsning.

Der findes nemlig lysterapi – det er typisk en lille lampe, som efterligner solens lys. Virkelig smart!

Alt man behøver er 30 minutter foran lampen, hverdag. Nogle starter dagen ud med at sidde foran lampen, imens de nyder deres morgenkaffe. Andre vælger at sidde med den om eftermiddagen, når de er kommet hjem fra arbejde.

Hvordan man gør, det er op til en selv!

Vi håber at disse 4 tips kan hjælpe dig, til at komme igennem denne vinter med lidt mere energi eller et lidt større smil på læben!

Leave a Reply

%d