Ny anbefaling om D-vitamin til børn under 4 år  

I Danmark er den generelle anbefaling omkring D-vitamin den, at voksne og børn over 4 år, skal have et dagligt tilskud af D-vitamin i vinterhalvåret. For børn under 4 år, gælder der dog en anden anbefaling, der fornyligt er blevet opdateret.    

Den nye anbefaling lyder, at børn fra 2 uger og frem til 4 år skal have et dagligt tilskud af D-vitamin på 10µg hele året rundt. Tidligere omfattede denne anbefaling kun børn fra 2 uger til 2 år, men nu viser en større dansk undersøgelse at også de lidt større børn kan have gavn af at fortsætte med indtaget af D-vitamin året rundt. Den nye anbefaling, der trådte i kraft tilbage i december 2019, kom på baggrund af en undersøgelse omkring småbørns kostvaner foretaget mellem DTU og Sundhedsstyrelsen.

Undersøgelsen viste, at småbørn under 4 år generelt ikke får store nok mængder af D-vitamin gennem kosten. Det skyldes primært, de små mængder af mad, som børn i 0-4 årsalderen spiser. 

 

Sundhedsstyrrelsens anbefalinger: 

  • Børn mellem 0-4 år (10µg D-vitamin året rundt) 

  • Børn og voksne med en mørk hudfarve (10µg D-vitamin året rundt)

  • Børn og voksne, som bærer en tildækkende påklædning om sommeren (10µg D-vitamin året rundt) 

  • Børn og voksne over 4 år, der ikke tilhører en af ovenstående grupper (5-10µg D-vitamin mellem oktober-april)

Om D-vitamin og hvorfor det er vigtigt

Solens stråler er den vigtigste kilde til D-vitamin. D-vitamin dannes nemlig i huden, når vi bliver ramt af solen UV-stråler. Derfor er der også mange danskere, der mangler D-vitamin i løbet af vinterhalvåret. D-vitamin kan også fås gennem kosten, men det fleste får kun dækket en mindre del af deres D-vitaminbehov på denne måde.

I de første leveår er der også også en risiko for, at små børn ikke får tilstrækkeligt med D-vitamin. Det er der bl.a. da spædbørn og små børn ikke må opholde sig direkte i solen, hvorfor de også har sværere ved at optage D-vitamin. Dertil har de fleste småbørn under 4-år også svært ved at spise sig til den anbefalede mængde D-vitamin via kosten.

Dannelsen af knogler og opbygningen af nydannet knogle finder sted helt fra fosterstadiet og indtil barnet er udvokset. Dér, hvor der sker den største udvikling, er typisk i spæd- og småbarnsstadiet og så senere igen i puberteten.

D-vitamin er vigtigt, da det hjælper kroppen med at optage kalk, og dermed understøtter en sund knogledannelse. Derfor er det også nødvendigt for normal vækst og udvikling af knogler hos børn. D-vitamin bidrager desuden til en normal funktion af immunforsvaret.

D-vitamin til børn under 4 år med mælkesyrebakterier 

Vores High&GoGo Mælkesyrebakterier med D-dråber er et 2-i-1 kosttilskud, specielt udviklet til dig, der ønsker at understøtte dit barns immunforsvar og vækst- på én gang! Dråberne er specielt udviklet til børn under 4 år, og indeholder 10µg D-vitamin efter Sundhedsstyrelsens anbefaling samt mælkesyrebakterier af stammen BB-12®. Tilskuddet er tiltænkt de allermindste, og er produceret i Danmark, med ingredienser af høj kvalitet. Dråberne er neutrale i smagen og nemme at dosere, hvilket gør, at de kan gives til de mindste i familien helt uden, at de opdager det.

Har du tidligere haft problemer med brugen af D-dråber, så synes vi helt klart, at du skal prøve vores. Foruden D-vitamin indeholder vores High&GoGo D-dråber nemlig også mælkesyrebakterier af BB-12®-stammen, der er verdens mest veldokumenteret mælkesyebakteriestamme. D-dråberne er udviklet med en solsikkeolie af høj kvalitet med mindst 80% enkeltumættede fedtsyrer, og med omtanke for småbørns fordøjelsessystem.

High&GoGo Mælkesyrebakterier med D-dråber er udviklet i Danmark efter dansk fødevaresikkerhed, og indeholder ingredienser af rene og naturlige sammensætninger, uden skjulte tilsætningsstoffer. Ønsker du at købe vores High&GoGo Mælkesyrebakterier med D-dråber, så klik her