En bedre fordøjelse

Oprettet d.

En bedre fordøjelse

Vi kender det alle sammen. Mavekramperne kommer allerede snigende juleaften, efter al for meget lækker julemad. Men i dagene efter fortsætte vi typisk i samme stil, fordi der lige er en julefrokost eller 2.

Det kan tage hårdt på vores mave-tarmsystem at indtage al den fede julemad, samtidig med at vi måske også spiser lidt mere end vi plejer igennem december. Både i form af juleslik, risengrød og alle de andre godter der følger med juletiden.  

Så vi har samlet lidt tips, til hvad du selv kan gøre, for at forbedre din fordøjelse.

 

Vand, vand og mere vand

Der er vigtigt for hele vores krop, at vi indtager tilstrækkeligt med væske i løbet af døgnet. Det er især vigtigt for de fibre du indtager igennem kosten. De skal nemlig have noget at arbejde med.

Så husk massere af væske! Mange gør det til en vane at drikke et glas vand før og under maden – det kan være du skulle give det et skud også.

 

Når man skal, så skal man altså

Gå på toilettet, når du skal på toilettet. Så simpelt er det. Lad vær med at holde dig, fordi du ikke lige har tid, eller hvad undskyldningen nu kan være. Det er vigtigt at prioritere tid til at gå på toilettet. På den måde kan du også sørger for at tage dig god tid, i stedet for at skynde på dig og din krop.

 

 

Balance i tarmen

Det er vigtigt at have en god tarmflora, og sørger for at opretholde en sund bakteriebalance. Dette kan hjælpe til en bedre fordøjelse, men måske også andre ting?

Flere forskere peger nemlig på at der er sammenhænge mellem vores tarme, vores sind og vores immunforsvar. Det er blandt andet Guilia Enders, som skrev bogen "Tarme Med Charme", som udkom i 2015.

Det ene er sindet. Vi kender jo alle sammen godt følelsen af at få ondt i maven, hvis i er nervøse eller få sommerfugle i maven, når vi er spændte.

Det andet er immunforsvaret, hvilket især er vigtigt på denne tid af året. Så hvis en tarm i balance kan styrke dit immunforsvar, hvorfor så ikke prøve det? Det er jo Win-Win.

Prøv fx Denps Probiotika Mælkesyrebakterier. I bare 1 kapsel får du 1 milliard CFU af de meget veldokumenterede bakteriestammer LGG og BB-12. Ligeledes kan du også købe d vitamin med mælkesyrebakterier til din børn. Kærlighed til dit og dine børns mave-tarmsystem!

 

Bevægelse

Motion er yderst vigtig for dit helbred og det er faktisk også vigtigt for din fordøjelse. Bevægelse og motion kan nemlig være med til at holde dit mave-tarmsystem i gang. Derfor er det vigtigt med en smule motion hver dag. Det behøver ikke at være mere end 30 minutter om dagen.

Så gå en tur i et rask tempo eller løb en tur, for at få pulsen op i din dagligdag!

 

 

 

Kilder
  • Enders, Guillia: ”Tarme med Charme” (2015), Peoples Press